Sendika kriz kampanyasına katıldı!

Güncelleme Tarihi:

Sendika kriz kampanyasına katıldı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 23, 2009 16:20

İşçi ve işveren örgütlerinin birlikte başlattığı “Kriz varsa çare de var” kampanyasına işçi sendikasından destek geldi.

Haberin Devamı

Hak-İş kampanyaya 320 S Mercedes alarak katıldı! Başkan Uslu, “1993 model bir Mercedes’e biniyordum. Konfederasyona bağlı bir sendika hediye olarak 320 S almış. Bu kimi niye ilgilendiriyor anlamıyorum” dedi.

Hak-İş Genel Başkanı Salim Uslu’ya makam arabası olarak alınan 320 S modelinin liste fiyatı, özelliklerine ve aksesuarlarına göre 150 bin ila 169 bin euro arasında değişiklik gösteriyor. Uslu’nun aracının 2008 model olmasına karşın trafiğe çıkış tarihinin 21 Mayıs olduğu öğrenildi.

Başkent’te Başkan’ın kriz döneminde arabasını değiştirmesi eleştirilirken, ‘eski arabasının nesi vardı’ yorumlarına neden oluyor. Başkan Uslu ise, “1993 yılında alınmış Mercedes marka bir makam arabam vardı. Yolda yürümüyorsa tabii ki değiştiririm. Bu kimi ilgilendiriyor? Kaldı ki 13 yıldır Konfederasyon Başkanlığı yapıyorum. Daha önce de genel sekreterlik yaptım. Ne ben ne de diğer yöneticilerim maaş, yolluk, kıdem tazminatı, hizmet tazminatı ya da başka bir ad altında Hak-İş’ten tek kuruş para almıyoruz. Başkanı olduğum Özgıda-İş Sendikasından ne alıyorsam o. Onun dışında hiçbir ad altında Konfedarasyon’dan para almıyorum.” dedi.

Aysel ALP YAZIYOR

Haberin Devamı

Arabanın fiyatını ve özelliklerini sorduğumuz Uslu, öncelikle 1993’te İstanbul’a giderken, 1996’da da Afyon’da kaza geçirdiğini belirtti. “Güvenli bir arabaya binmek benim de hakkım değil mi? Ayrıca bu arabayı da Konfederasyona bağlı bir sendika bana hediye olarak almış. Bu nedenle fiyatını da özelliklerini de bilmiyorum” yanıtını verdi.

Diğer başkanlar ve arabaları…

Patron örgütleri ile işçi örgütleri başkanları ve makam arabaları ise şöyle:

- 1 milyon 200 bin üyeli TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu- Mercedes 500 S (2006 model)

- Türkiye İşveren Sendikaları Başkanı Kutadgobilik- Mercedes E-200 (2005 model)

-Türk-İş Başkanı Mustafa Kumlu- Audi A-6 (2006 model)

- DİSK Başkanı Süleyman Çelebi – Renault Megane- 2006

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!